tisdag 5 maj 2009

Larver på posten

Nu är djuren här...




I Trädgårdstiders butik finns nu materialsatser för att föda fram levande tistelfjärilar och vandrande pinnar! I materialsatsen finns bur och instruktioner, när det sen passar i tid beställs larverna hem från England med hjälp av en värdecheck.Igår kom våra fjärilslarver i en burk, rätt ner i brevlådan :) I burken har de näringslösning som de ska leva på tills de blir puppor, vilket ska ta ca 10 dagar. Barnen, och vi också, är himla spända på att få se utvecklingen!



De vandrande pinnarna har bott hos oss ett tag nu, de är trista på dagen men så fort det blir kväll blir de livligare, och de älskar persilja!


Det är grått och småduggar ute så det får bli en inneväxt idag, visst är den fin; Rebutia pygmea, en liten kaktus som är Everts!



Jag är hemma för 3:e veckan i rad, först hade Evert vattkoppor, förra veckan fick Eskil streptokocker som resulterade i ett par nätter på Akademiska :(, och nu har han vattkoppor! Nu räcker det väl?
Trist är att Eskil missar Terräng KM ikväll, det skulle ju bli killarnas första löpartävling, Evert får väl springa dubbelt så fort istället. Walda är laddad till tusen, HON ska springa fort har hon bestämt! Hoppas bara att det är upphåll ikväll, annars blir det kallt och blött att stå där i skogen
.



/Caroline

3 kommentarer:

Barbara sa...

Hi! Caroline
Thanks for visiting and commenting. I guess being that much colder the Bluebells in Sweden are waiting for the warmth.

Well I cannot read your posts but I can enjoy the pictures.
Barbara

haspet sa...

Förstår att ni är spända över resultatet. Sån häftig idè men jag kan tänka mig att det är långa veckor att vänta. Hoppas alla barnen frisknar till snart. Ha det gott. // Peter

Monica sa...

Vad kul med fjärilsodling. Det har vi aldrig haft här hemma!

Det är lite tungt med långvariga sjukdomar, och har man en stor familj kan det bli en oändlig räcka med sjukdagar...hoppas barnen blir bra snart.

/Monica