torsdag 14 maj 2009

Förändring

I går kväll började förvandlingen, larverna blev till puppor! Alla larverna kröp upp i locket och hängde sig lodrätt, sen ömsade de skinn och blev helt stillasittande puppor, vi hann som tur var se mycket av förvandlingen och det var spännande!




Nu är det dags att flytta över dem till buren som följer med i paketet. I burkens lock sitter pupporna fast på en tygbit, det är den man försiktigt flyttar över till burens kant.




Trädgårdsspaning var länge sen, nu är det mycket som blommar.

Körsbärsbusken ´Berit´ är inne på sin andra sommar nu och jag hoppas, hoppas att vi får smaka några bär i år, jag är så nyfiken på om de är goda.





Vit löjtnanshjärta




Snart överblommad tulpan, en favorit som heter ´Orange Emperor´, det var den första tulpansort jag köpte till gamla huset, och första sorten jag lärde mig namnet på.






Liten rosenkvitten, den blommar som en tok i år, hoppas det blir mycket frukt!






Nu är det geumtid, all nejlikrot är som finast, jag skulle kunna ha en särskild geumträdgård om jag bara hade plats! Detta är ´Werner Arends´, underbar orange färg och blommar RIKLIGT!





Nästa geum har inte kommit igång riktigt, en stängel blommar på ´Beach House Apricot´





Lite gul fägring också, barnen tänkte rensa bort vinterwaldsteinian, de trodde att det var ogräs :) Till saken hör att alla tre är riktigt duktiga på att rensa ogräs och denna växt kände de inte igen i rabatten, bladen är ju oansenliga och blommar gör den så kort tid...





Vårkragen, inte min favorit men den får bo kvar ändå, det är mest bladverket jag inte gillar.





En ny snygging, inköpt i höstas, en Heucherella, alltså en korsning av Heucera - alunrot, och Tiarella - spetsmössa. Denna sort heter ´Bridget Bloom´.





En rosa skönhet till, mannens magnolia ´Susan´, tyvärr bara med en blomma i år.





Till sist en rosa ickeskönhet, bergenian som blommar. Eller som min granne sa när hon såg vår baksida - Vad mycket rabarber du har!



/Caroline

3 kommentarer:

Charlotta sa...

Larvigt spännande ;-)

De var ljuvligt fina de vita löjtnantshjärtanen. Jag har bara sett rosa. Nu fick jag ett riktigt sug efter vita.

Ha en skön helg!

Samtal från min trädgård sa...

Väntar också på en "Susan" som ska blomma. Gillar också bergenian numera, så där kan man se, hur man ändrar sig, skulle absolut inte ha köpt den för ett par år sedan.

Wondergirl sa...

Hej,
Mina barn går/börjar på V-ängen också! Kommer ha alla tre där till hösten. Min yngste har ingen skollängtan, han vill bara leka.
*Ha det bra*