tisdag 25 augusti 2009

Trött och arg

SEKRETESS! Ett bra ord att gömma sig bakom har vi lärt oss de gånga dagarna. Skolan kan gömma sig, föräldrar som inte tar ansvar kan gömma sig och de som råkar illa ut är de som är de helt maktlösa, hur man än vänder och vrider på det kommer vi tillbaka till det.

Sonen mår förhållandevis bra, om vi har tur slipper han ärr i ansiktet, vilka ärr han och brorsan har för övrigt av sin skolstart är det ingen som vet...
Det som känns i hjärtat är hur någon kan ta sig rätten att förta all glädje med att börja skolan, oavsett vad nu grundproblemen är, det kommer alltid att finnas som en tagg i oss och kan inte göras ogjort.

Helt slut är vi efter det som har hänt, helgen var en enda lång pina och vi har ältat och ältat trots att det inte blir bättre av det. Just nu vet vi varken in eller ut, skolan har MYCKET att bevisa för att övertyga oss om att det finns en framtid för barnen där.

1 kommentar:

Samtal från min trädgård sa...

Ja, här har jag säkert gett sonens skola för många chanser, men nu verkar det gå vägen. Funderar också över vilka ärr han kommer att få?
Fast jag är enig i vartenda ord av det, som du skriver och tänker på er.