måndag 26 januari 2009

Dominoeffekt

ÄNTLIGEN har vi börjat fundera på hur vi ska göra om våra två badrum. Som det ser ut idag har vi ett badrum med badkar, allt porslin är mintgrönt, inklusive bidén, ljusbrunt medaljongkakel, furupanel och röd plastmatta... ja, ni fattar - 70 -TAL!!! Det andra badrummet består av två separata delar, en del med dusch och bastu och en del toalett, dessa har varsin dörr alltså.
Häng med nu:
- Hallen ska renoveras, där ska två dörrar tas bort och en ny tas upp - till det som ska bli Badrum 1 med bastu och dusch.

- För att bygga Badrum 1 ska det brun-mintgröna-trä-röda badrummet rivas helt och en intilliggande fd gästtoa ska införlivas i det nya.

- För att bygga Badrum 1 ska den gamla bastun plockas ner, helst ska panelen gå att återanvända, och allt flyttas till nya Badrum 1.

- Fd bastun ska bli ett förråd, en ny dörr behövs dit.

- Den befintliga duschen och toaletten i Badrum 2 ska slås samman och bli ett rum, en dörr sparas.

- När vi ändå river vid det som ska bli Badrum 2 bör även Barnsovrum nr 3 göras, där är nu förråd/skafferi, detta rum innebär allt från att sätta in fönster och element, sätta ny gips och lägga golv.

- Det som finns i förråd/skafferi flyttas till fd bastu.

- När vi ändå håller på där behöver vi också plats för garderober i tvättstugan, alltså tar vi en bit av lekrummet och gör ytterligare ett förråd, utanför det som blir det nya förrådet, eftersom det då hamnar utanför tvättstugan, ny dörr till detta rum behövs.

-.........

Är ni med?
När allt är klart har vi alltså gjort två helt nya badrum varav ett med bastu, ett sovrum, två förråd och en nyrenoverad hall, eh, har jag glömt något?
Just det, lekrummet blir ju lite mindre och får en ny vägg, där behövs alltså nya tapeter, och kanske att vi byter ut den röda plastmattan där.
Det kändes kul att börja planera, men när det visar sig att allt hänger ihop på det här viset vet jag inte längre, det blir ett STORT projekt!




(Tyvärr blir den inte större än så här)

Jag hittade en rolig sida för inredning, här finns den!
Ett litet smakprov på hur Badrum 1 antagligen kommer att se ut, det kommer dock ha vitt kakel, men håll med om att det är läcker färg på kaklet på bilden.

/Caroline





1 kommentar:

Charlotta sa...

pssst... du har visst fått en utmärkelse ;-)

http://ekvalla.blogspot.com/2009/01/en-fin-bekrftelse.html